Élménybeszámolók

Kinizsi 100

helyszín: Budapest – Tata, Magyarország
időpont: 2018. május 26-27.

„A megpróbáltatás olyan, mint az erős szél. Mindent letép rólunk, ami letéphető, tehát olyannak látjuk magunkat, amilyenek valójában vagyunk.” (Arthur Golden)

A Kinizsi Százas a magyarországi teljesítménytúrázás klasszikusa. Idén 38. alkalommal vághattak neki a túrázók a 98,1 km-nek és 3.126 méter szintemelkedésnek Budapesttől a Pilisen és a Gerecsén keresztül Tatáig. Legendák övezik, mindenkinek van egy története róla. Végre nekem is van egy történetem.

Régóta terveztem a teljesítését, tavaly sajnos egy betegség megakadályozta ezt. Két éve csináltam már egy 100 km-es teljesítménytúrát, így hát sajnos tudtam mi vár rám. Januárban kezdtem a felkészülést, májusig szinte csak 50 km feletti túrákát tettem, igyekeztem minden módon „kicsinálni” magam.
[továbbolvasom…]


Sárga 70

helyszín: Esztergom – Budaörs, Magyarország
időpont: 2017. április 30.

73 km, 2300 szint, rajt 23 órakor. Végig a sárga sávon.

2014-ben már voltam a 20 km-es távon Bálinttal. Ő akkor 70-et ment, én vártam Hűvösvölgyben (Rékát váltottam, aki az éjszakai műszakot nyomta Bálinttal), majd együtt tettük meg a 20 km-es szakaszt Budaörsig.

Idén UltraBalaton helyett beneveztem a Kinizsi Százas teljesítménytúrára. Ennek jegyében télen és tavasszal megcsináltam néhány hosszabb túrát, de tudtam, hogy ezek sem időben, sem távolságban nem jelentenek igazi edzést a május végi megmérettetésre. Úgy gondoltam, hogy a Sárga 70 nagyon jó lehetőség mind a fizikai, mind a szellemi erőfeszítéseim pallérozására, ráadásul a Kinizsi előtt 1 hónappal rendezik, összességében tehát jól lehet modellezni a leendő feltételeket.
[továbbolvasom…]


Chianti maraton

helyszín: Siena, Olaszország
időpont: 2017. október 15.

Chianti terepmaraton – nem csak ittam, futottam is !

Ahol a frissítőponton a helyi pincészet borát kínálják…

Kedves feleségem a 40. szülinapomra jópofa ötlettel lepett meg, kaptam tőle egy nevezést őszre, a Chianti maratonra, amelyet Olaszország egyik legszebb részén rendeznek. A mezőny Toszkána szívéből, a Siena szomszédságában lévő Brolio kastélyból indul.

Kiderült számomra, hogy azért nem csak a futásról szól ez a 4 napos kiruccanás, amit természetesen nem bántam, mert mindketten odavagyunk Olaszországért, főleg a közepéért. Mivel a születésem hónapja február, háááát nem keveset kellett várnom az ajándékomra, rosszabb volt, mint egy karácsonyi várakozás, mivel ez jóval tovább tartott… de megérte ! [továbbolvasom…]


Szomor 23

helyszín: Szomor, Magyarország
időpont: 2017. október 23.

Írtam nektek egy kis “élmény” beszámolót. Hogy a klasszikusokkal éljek: hihetetlen, de élmény. ?

A múlt heti katasztrofálisan “sikerült” maraton és egyéb nyalánkságok után a mai napon 19-re még húztam egy lapot.

Régen túráztam már és úgy éreztem szükségem van egy hosszabb menetelésre, mert már nagyon hiányzott az erdő. Szomor 56 kiváló lehetőségnek bizonyult, többször teljesítettem a 23-as távját, rendezés is szuper és társam is akadt Kondár Sanyi személyében, aki Gerdy kollégája és remek Tátra-túrákat szervez, valamint nem mellesleg a hosszú távú hülyeségeim mondhatni állandó társa.
[továbbolvasom…]


Tó kör

helyszín: Velencei tó, Magyarország
időpont: 2012. április 1.

Jelentés a Velencei-Tó kerületéről ?

A 2012. év 15. hétvégéjén természetesen a sporté volt a főszerep. Szombatra cimborámmal és bringás edzőtársammal az eddigi legnehezebb kört tűztük ki célul. A táv kellően hosszú – 137 km – és elég szintes is.

[továbbolvasom…]


Ultrabalaton 2011

helyszín: Balaton
időpont: 2011. június 24-26.

2 csapat fej fej mellett 220 km-en keresztül….

[továbbolvasom…]


Turul 192

helyszín: Pilis
időpont: 2011. június 18-20.

… az ébresztőt 10 perccel megelőzve ébredtem. Kivackoltam magam a hálózsákból, felöltöztem, kajáltam, összepakoltam és csatlakoztam az épület előtt gyülekező túrázókhoz. Nyitóbeszéd után elindult a mezőny, távomon 33 indulóval (csak hogy tisztázzuk a táv mivoltát, a Kinizsi 100-on 1300 induló volt).

[továbbolvasom…]


Békéscsaba – Arad – Békéscsaba szupermaraton

helyszín: Békéscsaba – Arad
időpont: 2011. május 21-22.

… ajánlom ezt a rendezvényt azoknak, akik egy versenytől semmit nem várnak, magunktól annál többet. Továbbá közönségeknek, csapatoknak és bajnokoknak…

[továbbolvasom…]


Bamberger Weltkulturerbelauf

helyszín: Bamberg, Németország
időpont: 2011. május 8.

Most már meglesz, mindent bele. Célba értem, megérte. A futás okozta eufóriában lubickoltam…

[továbbolvasom…]


Borvidék félmaraton

helyszín: Szekszárd
időpont: 2011. május 7.

A tavalyi élményekkel felvértezve mentünk le Szekszárdra…

[továbbolvasom…]


6 órás – Veszprém

helyszín: Veszprém
időpont: 2011. április 2.

Már februárban elhatároztam, hogy az idén szeretném megpróbálni, de nem tudtam, hogy tavasszal vagy ősszel történjen meg a dolog…

[továbbolvasom…]


VI. Tóparti futóparti

helyszín: Velencei tó
időpont: 2011. április 3.

Papp Bálint, Kanyó Gabriella, Maráz Zsuzsanna, Gyóni Erika és Garai Zoltán beszámolói.

[továbbolvasom…]


Pozsony maraton

Mindig nagy hatással vannak rám a futóversenyek. Azok a rendezvények, ahol sok, közös hobbit űző ember összejön, jól érzik magukat, annak ellenére vagy éppen azért, mert a többség számára furcsa aberrációnak tűnhet több órát megállás nélkül futással tölteni minden különösebb ok vagy cél nélkül, pusztán l’art pour l’art, csak mert.

[továbbolvasom…]