Élménybeszámolók

Chianti maraton

helyszín: Siena, Olaszország
időpont: 2017. október 15.

Chianti terepmaraton – nem csak ittam, futottam is !

Ahol a frissítőponton a helyi pincészet borát kínálják…

Kedves feleségem a 40. szülinapomra jópofa ötlettel lepett meg, kaptam tőle egy nevezést őszre, a Chianti maratonra, amelyet Olaszország egyik legszebb részén rendeznek. A mezőny Toszkána szívéből, a Siena szomszédságában lévő Brolio kastélyból indul.

Kiderült számomra, hogy azért nem csak a futásról szól ez a 4 napos kiruccanás, amit természetesen nem bántam, mert mindketten odavagyunk Olaszországért, főleg a közepéért. Mivel a születésem hónapja február, háááát nem keveset kellett várnom az ajándékomra, rosszabb volt, mint egy karácsonyi várakozás, mivel ez jóval tovább tartott… de megérte ! [továbbolvasom…]


Szomor 23

helyszín: Szomor, Magyarország
időpont: 2017. október 23.

Írtam nektek egy kis “élmény” beszámolót. Hogy a klasszikusokkal éljek: hihetetlen, de élmény. 🙂

A múlt heti katasztrofálisan “sikerült” maraton és egyéb nyalánkságok után a mai napon 19-re még húztam egy lapot.

Régen túráztam már és úgy éreztem szükségem van egy hosszabb menetelésre, mert már nagyon hiányzott az erdő. Szomor 56 kiváló lehetőségnek bizonyult, többször teljesítettem a 23-as távját, rendezés is szuper és társam is akadt Kondár Sanyi személyében, aki Gerdy kollégája és remek Tátra-túrákat szervez, valamint nem mellesleg a hosszú távú hülyeségeim mondhatni állandó társa.
[továbbolvasom…]


Sárga 70

helyszín: Esztergom – Budaörs, Magyarország
időpont: 2017. április 30.

73 km, 2300 szint, rajt 23 órakor. Végig a sárga sávon.

2014-ben már voltam a 20 km-es távon Bálinttal. Ő akkor 70-et ment, én vártam Hűvösvölgyben (Rékát váltottam, aki az éjszakai műszakot nyomta Bálinttal), majd együtt tettük meg a 20 km-es szakaszt Budaörsig.

Idén UltraBalaton helyett beneveztem a Kinizsi Százas teljesítménytúrára. Ennek jegyében télen és tavasszal megcsináltam néhány hosszabb túrát, de tudtam, hogy ezek sem időben, sem távolságban nem jelentenek igazi edzést a május végi megmérettetésre. Úgy gondoltam, hogy a Sárga 70 nagyon jó lehetőség mind a fizikai, mind a szellemi erőfeszítéseim pallérozására, ráadásul a Kinizsi előtt 1 hónappal rendezik, összességében tehát jól lehet modellezni a leendő feltételeket.
[továbbolvasom…]


Kinizsi 100

helyszín: Budapest – Tata, Magyarország
időpont: 2017. május 26-27.

Sziasztok,

Írtam egy kis beszámolót a múlt heti Kinizsi Százas túrámról.

Üdv.
Ágota

„A megpróbáltatás olyan, mint az erős szél. Mindent letép rólunk, ami letéphető, tehát olyannak látjuk magunkat, amilyenek valójában vagyunk.” Arthur Golden

A Kinizsi Százas a magyarországi teljesítménytúrázás klasszikusa. Idén 38. alkalommal vághattak neki a túrázók a 98,1 km-nek és 3.126 méter szintemelkedésnek Budapesttől a Pilisen és a Gerecsén keresztül Tatáig. Legendák övezik, mindenkinek van egy története róla. Végre nekem is van egy történetem.

Régóta terveztem a teljesítését, tavaly sajnos egy betegség megakadályozta ezt. Két éve csináltam már egy 100 km-es teljesítménytúrát, így hát sajnos tudtam mi vár rám. Januárban kezdtem a felkészülést, májusig szinte csak 50 km feletti túrákát tettem, igyekeztem minden módon „kicsinálni” magam. Volt olyan túra, amin társaság nélkül indultam, hogy gyakoroljam a tájékozódást. Volt éjszakai túra, hogy bírjam az éjszakázást. Tavasszal csináltam egy 70 km-es mulatságot, csak hogy szokjam a távolságot és megfigyeljem az útvonalat (ennek a túrának egy része a Kinizsi Százas befejező szakasza volt). Sosem lehet tudni, hogy az ember mikor marad egyedül az erdőben. Persze nem vágytam rá, de erre is fel kell készülni. Ezek mind nagyon jó kis próbatételek voltak, azonban mindegyik télen-tavasszal volt, így a melegre való felkészülés még hiányzott. Szerencsére a Gerecse 50-re bejött egy kis meleg, meg is rettentem, mert 30 kili után rémesen untam az egészet és a lábam is eléggé fájt. A Turulhoz felfelé gyalogolva azon járt az agyam, hogy 1 hónap múlva hogyan fogom magamat rávenni, hogy ilyen állapotban még ugyanennyit gyalogoljak.
[továbbolvasom…]