Élménybeszámolók

Chianti maraton

helyszín: Siena, Olaszország
időpont: 2017. október 15.

Chianti terepmaraton – nem csak ittam, futottam is !

Ahol a frissítőponton a helyi pincészet borát kínálják…

Kedves feleségem a 40. szülinapomra jópofa ötlettel lepett meg, kaptam tőle egy nevezést őszre, a Chianti maratonra, amelyet Olaszország egyik legszebb részén rendeznek. A mezőny Toszkána szívéből, a Siena szomszédságában lévő Brolio kastélyból indul.

Kiderült számomra, hogy azért nem csak a futásról szól ez a 4 napos kiruccanás, amit természetesen nem bántam, mert mindketten odavagyunk Olaszországért, főleg a közepéért. Mivel a születésem hónapja február, háááát nem keveset kellett várnom az ajándékomra, rosszabb volt, mint egy karácsonyi várakozás, mivel ez jóval tovább tartott… de megérte ! [továbbolvasom…]


Szomor 23

helyszín: Szomor, Magyarország
időpont: 2017. október 23.

Írtam nektek egy kis “élmény” beszámolót. Hogy a klasszikusokkal éljek: hihetetlen, de élmény. 🙂

A múlt heti katasztrofálisan “sikerült” maraton és egyéb nyalánkságok után a mai napon 19-re még húztam egy lapot.

Régen túráztam már és úgy éreztem szükségem van egy hosszabb menetelésre, mert már nagyon hiányzott az erdő. Szomor 56 kiváló lehetőségnek bizonyult, többször teljesítettem a 23-as távját, rendezés is szuper és társam is akadt Kondár Sanyi személyében, aki Gerdy kollégája és remek Tátra-túrákat szervez, valamint nem mellesleg a hosszú távú hülyeségeim mondhatni állandó társa.
[továbbolvasom…]


Sárga 70

helyszín: Esztergom – Budaörs, Magyarország
időpont: 2017. április 30.

73 km, 2300 szint, rajt 23 órakor. Végig a sárga sávon.

2014-ben már voltam a 20 km-es távon Bálinttal. Ő akkor 70-et ment, én vártam Hűvösvölgyben (Rékát váltottam, aki az éjszakai műszakot nyomta Bálinttal), majd együtt tettük meg a 20 km-es szakaszt Budaörsig.

Idén UltraBalaton helyett beneveztem a Kinizsi Százas teljesítménytúrára. Ennek jegyében télen és tavasszal megcsináltam néhány hosszabb túrát, de tudtam, hogy ezek sem időben, sem távolságban nem jelentenek igazi edzést a május végi megmérettetésre. Úgy gondoltam, hogy a Sárga 70 nagyon jó lehetőség mind a fizikai, mind a szellemi erőfeszítéseim pallérozására, ráadásul a Kinizsi előtt 1 hónappal rendezik, összességében tehát jól lehet modellezni a leendő feltételeket.
[továbbolvasom…]