6 órás futás – Veszprém

helyszín: Veszprém
időpont: 2011. április 2.

Már februárban elhatároztam, hogy az idén szeretném megpróbálni, de nem tudtam, hogy tavasszal vagy ősszel történjen meg a dolog…

Aztán március elején beneveztem a Veszprémi 6 órás futásra. Titkoltam a dolgot, a feleségem is csak 1 nappal a verseny előtt tudta meg. A fő ok az volt, hogy ne izguljon feleslegesen, illetve, hogy a Gerdy ne tudjon “megvuduzni”.
A terv be is vált, mert sikerült folyamatosan, minden probléma nélkül futnom. A tervem az volt, hogy a pulzusom mindig 145-150 között legyen. Nem is néztem milyen km-ket futok.

Az indulók többsége rutinos róka volt, futottak már 6, 12, 24 órát egyfolytában, de nagyon rendesek voltak sokan biztattak, drukkoltak. A verseny 10-kor kezdődött, és az első 2-3 óra villámgyorsan elröppent. 28 km-nél tartottam egy kis szünetet, masszázs-szünetet, ami igen jól esett. Bár ez egy picit hosszabbra sikeredett mint terveztem (10-15 perc), nem bántam mert felfrissültek az izmaim.

Folytattam a körözést az 1400 m-es pályán, ami nem volt bonyolult, 700 m emelkedő, 700 m lejtő. Az 5. órában jött egy brutális holtpont, de a segítőim (Szarvas Dávid, Szerencsés Gergő) és egy kis sportkrém segített. A végére 38 kört gyűjtöttem össze, ami 2 körrel elmaradt attól, amit terveztem, de az 52,744-gyel elégedett vagyok.

Sajnos 10 perccel a verseny vége előtt, 15.50-kor abba kellet hagynom a futást, mert 16.15-kor a város másik végén kezdődött a nagy kézilabda derbi Veszprém – Barcelona.

Szombaton egészen frissen éreztem magam, de vasárnap nem volt őszinte a mosolyom :), bár a beszámolókat olvasva lett volna kedvem egy laza 28 km-hez (szép halál lett volna, no meg a nejem megölt volna, ha vasárnap sem lettem volna otthon). Na mindegy, szeptemberben Almádiban beleszaladok a 60 km-be.