Változatos edzésmódszerek II

Tedd változatossá edzéseidet!

Váltogasd az edzések intenzitását:
Ez a megoldás szintén nem csak a változatosságot segíti elő, hanem az erős edzések és regeneráló futások rendszerének felállításában is segít. A váltakozó intenzitású edzések, az erős és regeneráló futások egymásra épülése segíti fejlődésedet.

Váltogasd az erős edzések fajtáit:
Haladó futóknál rengeteg lehetőség van arra, hogy ez erős edzéseket izgalmassá, változatossá tegyük. Különféle hosszúságú résztávos, intervall edzések, dombozás, fartlekezés, tempó futás, felmérők, fokozó futások lehetővé teszik, hogy mindig valami újat, vagy rég nem használt edzésformát alkalmazz, amikor kicsit egyhangúvá váltak az erős edzéseid. A kezdő futóknak ugyan nem ajánlott ilyen erős edzéseket végezni, de a repülő futások, fartlekezés, lazább dombozás, a futóiskola számtalan lehetőséget rejt számukra is a változatosságra.

Váltogasd a helyszínt:
Unalmas már az aszfalt? Menj terepre futni! Próbáld ki, milyen 200 méteres rekortánon (Dobó Gimnázium futópálya) futni, esetleg focipályán a fűben mezítláb. Rengeteg változatosságot tudsz vinni a futásaidba, ha cserélgeted a helyszínt és a felszínt, amin futsz.

Esztergomban könnyű a helyzet: hétfő – Csigafutam, kedd – pályaedzés és Keddi szeánsz , szerda – City Trail vagy Résztávos edzés (SzERIM), csütörtök – pályaedzés(részletek a FB-on)

Egy extra tipp még ide: van egy köröd, amit évek óta futsz? Fusd le fordítva, ellenkező irányban. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire más lesz a megszokott terep.

Szerezz futótársakat vagy próbálj ki új futóközösséget:
Menj el olyannal futni, akivel még eddig soha, vagy szerezz futótársat, ha eddig csak egyedül futottál. Egy próbát mindenképp megér.
www.esztergomifutomuvek.hu

Válassz Magadnak edzőt.

Iktass be néhány futóversenyt:
Ez akkor is jó megoldás, ha nem az eredmények miatt futsz, hiszen egy futóversenynek nagyon jó hangulata van. Kicsit kizökkent az egyhangúvá váló edzésekből, és garantáltan akkor is izgatott leszel a verseny előtt, ha nem az eredmény a fontos számodra.

Nézz ki magadnak akár egy kisebb versenyt, nem muszáj rögtön a legnépszerűbb (és legdrágább) futóversenyre benevezned. Összekötheted egy családi kirándulással is vagy nyaralással.
www.dpfp.hu

Remélem, tudtam segíteni ezzel a néhány hasznos tippel, hogy változatosabbá tudd tenni futásaidat.